2,00 KM
Srijemuš, poznat i kao divlji luk ili medvjeđi luk, jedna je od prvih biljaka koja se pojavljuje u proljeće, a prepoznatljiv je po svom intenzivnom mirisu i okusu koji podsjeća na bijeli luk.
Ova biljka obiluje vitaminima, mineralima i antioksidansima te se tradicionalno koristi u narodnoj medicini za jačanje imuniteta, detoksikaciju organizma i poboljšanje probave. U kulinarstvu je cijenjena zbog svoje svestranosti – od nje se pripremaju juhe, pesto, salate i razni umaci, a često se koristi i kao dodatak jelima od mesa i tijesta. S obzirom na ljekovita svojstva i prepoznatljiv okus, srijemuš je nezaobilazan dio proljetne kuhinje i zdrave prehrane.
Upotreba: Pečena jela (meso za roštilj, riba i sl.) posipajte srijemošom prije pečenja.
Kuhanim i distanim jelima (supe, čorbe, variva, umaci, sosovi i sl.) dodajte srijemoš po potrebi, 5 minuta prije kraja kuhanja.
Pakovanje 20g