14,80 KM
Smrčak je i rijetka i ukusna gljiva. Smrčci su veoma aromatični i smatraju se jednom od najfinijih jestivih gljiva. Gljive smrčci u ovom pakovanju ručno su beru u šumama Bosne I Hercegovine. Kada su gljive dehidrirane, njihova težina se smanjuje 8-10 puta.
Upotreba: Potopite gljive u mlaku vodu 30 minuta ili više.
Nakon rehidracije koristite gljive kao što biste koristili svježe. Smrčke možete koristiti za omlet, lagana variva, za dodavanje ukusa supama, lagano pečene u sosovima ili na puteru od smrčka. Smrčak u toplim jelima treba da se prokuha samo kratko.
Iako su gljive ručno brane i očišćene prije sušenja na njima se mogu pojaviti sitni ostaci pijeska i zemlje. Stoga, budite oprezni dok rehidrirate. Ako želite da koristite tečnost od gljiva, pažljivo je procijedite kroz čistu krpu prije upotrebe.
Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Pakovanje od 20g