7,95 KM
Sir iz mijeha je jedan od sireva čiji početak pravljenja seže u daleku prošlost te ga se povezuje sa pastirima iz Ilirskog doba koji su na Dinarskim Alpama stoljećima hranili lokalno stanovništvo.
Tvrdi punomasni kozji sir iz mijeha je prvi proizvod koji smo krenuli raditi i usavršavati na tradicionalan način u našoj sirani.
Sir iz mijeha, radi svojih karakteristika nije moguće proizvoditi industrijski, a 2006. godine je postao prisutan na međunarodnoj Slow Food sceni te nastavlja biti svijetli primjer Hercegovine gdje se proizvodi od strane lokalnih obiteljskih poduzeća.
Ovakva vrsta proizvodnje sira se uglavnom radi na ruralnim predjelima Hercegovine.
Naš Tvrdi punomasni kozji sir iz mijeha proizvodimo od mlijeka sa naše farme i mlijeka od naših kooperanata te ga nakon tehnološke obrade spremamo u mijehove koje također proizvodimo na vlastitoj farmi od naših jarića.
Mijeh kao sredstvo čuvanja sira možemo definirati kao obrađenu kožu jarića (kompletnu) koja se obradi i higijenski pripremi za spremanje sira u nju.
Sir u određenim uvjetima (temperature i vlage) zrije najmanje 2 mjeseca te se onda stavlja na tržište.
Tvrdi punomasni kozji sir iz mijeha je dobitnik Zlatne plakete na izlaganju kozjih sireva u Agro-mediteranskom zavodu u Mostaru 2020. godine.
Ovdje imate pojašnjeno kako naručiti sir iz mijeha direktno na Vašu kućnu adresu - KAKO NARUČITI !!